måndag 2 september 2013

Bananplättar

Bananplättar är kanske inte riktigt LCHF, men som efterrättsplättar med lite bär och vispad grädde kan ni som inte är "hardcore-LCHF:are" säkert njuta av några med gott samvete - för goda, det blev de!!
Samtliga ingredienser utom Fiberhusken hade jag Ekologiska! :D
INGREDIENSER:
2 mogna bananer
3 stora ägg
1 dl kokosflingor
½ dl mald mandel
1 lite rågad tsk Fiberhusk
½ - 1 tsk salt
1 dl gräddmjölk
Smör/kokosolja att steka i

GÖR SÅ HÄR:
Skala och bryt bananerna i bitar och lägg i en bunke. Slå över mjölken och mixa slätt med en stavmixer (alternativt mosa bananerna med en gaffel och rör i mjölken). Blanda alla torra ingredienser och fortsätt mixa (eller vispa) banan- och mjölkblandningen medan du häller i mjölblandningen lite i taget till en slät smet. Vispa sen i äggen med en vanlig visp (om man mixar dem slår man sönder äggtrådarna och plättarna kommer inte att hålla ihop lika bra). Låt nu smeten stå och svälla i minst 10 minuter innan du steker plättarna i en medelvarm stekpanna med smör eller kokosolja. Det blev ca 25 plättar av denna sats, men gör du dem i en plättlagg kommer det att bli fler.

Smaklig måltid!!

Anneli.