lördag 27 april 2013

Kesoplättar med lök

Dessa Kesoplättar fick en tydlig löksmak, vilket jag tycker är jättegott! Det var nästan åt "friterade lökringshållet" vad gäller löksmaken. Mums i min värld! :D Och inte smakade de ägg heller!! Yey!! :D
Här kommer receptet:

INGREDIENSER till ca 4 personer
500 g Keso
1 dl mjölk/grädde
4 ägg
1 finhackad lök (valfri storlek. Jag tog en ganska stor)
2 dl nötmjöl (mandel eller hasselnöt, mald på kvarn)
2 tsk Fiberhusk
½ - 1 tsk salt
vitpeppar och lökpulver
Smör/kokosolja att steka i

GÖR SÅ HÄR:
I en skål blandas Keso, mjölk/grädde, ägg och den finhackade löken. Blanda nötmjölet med fiberhusken och rör ner i keso/ägg-smeten. Krydda. LÅT SVÄLLA!! Minst 10 - 15 minuter! Annars är det svårt att steka - och framför allt; att vända dem! Smeten ska vara ganska fast.
Med en matsked klickar du sen i smeten i en stekpanna. Platta till dem med skeden och stek på medelvärme tills de är färdiga att vända. Jag tyckte att de blev bättre och lättare att vända när det fick ta lite tid, så ha inte för varm platta!

Servera dem gärna med en god vitkålssallad t ex den HÄR (Högerklicka så öppnas den i ett nytt fönster), eller varför inte Tzatziki!?! Recept hittar du HÄR!

Smaklig måltid!!

Anneli.