fredag 14 september 2012

Körsbärsostkaka

Ostkaka är bland det godaste jag vet! Och körsbär är också bland det godaste jag vet!
Varför inte kombinera de två tänkte jag. So be it! :D
INGREDIENSER till 6 portioner
500 g Keso
4 stora ägg
2 dl grädde
50 g strimlad/hackad mandel
4 stora malda bittermandlar
3 - 5 msk Sukrin
1 nypa havssalt
1 tsk vaniljpulver
1 rågad tsk Fiberhusk
225 g (frysta) urkärnade körsbär

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda keso, ägg och grädde med Sukrinet, vaniljpulvret, havssaltet, Fiberhusken, mandeln och den malda bittermandeln. När allt är väl blandat häller du i de (frysta) körsbären och rör om. Häll smeten i en smord ugnsfast form och se till att körsbären blir jämt fördelade över hela kakan.
Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 180 grader och grädda i ca 35 - 40 minuter. Min ostkaka stod inne lite för länge, men den ska vara gyllenbrun på ovansidan. Låt ostkakan få "sätta sig" minst 15 minuter innan du tar av den!
Körsbär kan du hitta i frysdisken året om på välsorterade mataffärer. De här är väldigt goda!

Anneli.

Inga kommentarer: