lördag 29 september 2012

Kantarell- och ostpaj

Igår plockade vi de kanske sista kantarellerna för i år på vår tomt, och idag gjorde jag en ost- och kantarellpaj av dem.
INGREDIENSER till ca 4 port

8 stora ägg
8 dl riven god ost (jag hade lagrad Prästost)
2 dl grädde
smör att steka i och till formen
mandelmjöl till formen
salt, pepparblandning, lökpulver
massor av kantareller! Jag hade de här:
Men det hade gärna fått varit ännu mer!!!

GÖR SÅ HÄR:
Rensa kantarellerna, skär dem i bitar och stek dem - först utan fett för att koka bort vätskan, och sen med en klick smör. Krydda och salta.
Ställ svampen åt sidan och vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Rör i kantarellerna.
Smörj en pajform och beströ den med mandelmjöl. Eller gör en pajdeg om du orkar och vill. Det gjorde inte jag...! :P
Men här får du recept på en bra LCHF-pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrö
1 msk Fiberhusk
40 gr smör/kokosolja
1 stort ägg
1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR:
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Pressa ut degen i en pajform och låt vila i kylen minst 30 minuter. Förgrädda 7 - 8 minuter innan fyllningen ska i.

Häll sen i fyllningen i pajformen och grädda på 180 grader i ca 30 minuter eller tills den har fin färg och har stannat helt.

Anneli.

Inga kommentarer: