onsdag 2 november 2011

LCHF-BRÖD MED BAKERIX

Bakerix är ju rätt dyrt så jag provade att blanda det med DET HÄR receptet för att få ner kostnaden lite! Resultatet vart väldigt bra!! Men det blev ju det förra brödet utan Bakerix också!! Skillnaden var marginell tycker jag! Så jag vet inte riktigt om Bakerix är värt priset...!

Här ovan är degen/smeten fördelad i två smorda brödformar.

Så här fint såg det ut när jag precis tagit ut dem ur ugnen! :D

Och så här såg de ut när det svalnat lite. De sjönk ihop lite grann, men det var förväntat!!

Konsistensen vart väldigt bra!! Nånstans mellan vanligt vitt bröd och sockerkaka, men det smulade inte alls!!

Smaken är ganska neutral så om man vill ha mer smak kan man ju ha i (och på) lagrad ost eller brödkryddor!


Här kommer receptet:

2 LCHF-FORMBRÖD


1½ dl Pofiber

1½ dl Bakepro

4 dl Bakerix

4 msk Fiberhusk

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

8 ägg

3 dl riven ost

2 dl vatten

1 msk (kokos)olja


GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla torra ingredienser och osten. Blanda det noga med en stavmixer så osten finfördelas. Ha i äggen, vattnet och oljan och rör ihop till en smet.

Fördela smeten i 2 smorda brödformar. Släta till ytan med baksidan av en sked doppad i vatten och grädda på 180 grader i ca 25 minuter. Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna 5 - 10 minuter innan du stjälper upp dem på ett galler där de får svalna helt.

Denna typ av bröd håller endast ett par dagar så jag rekommenderar att du skivar upp det och fryser in det som inte går åt på en gång.

Lycka till med brödbaket!! :D


Anneli.

Inga kommentarer: